Naminiai mėsainiai

04/03/2019

Idėja pietums ar vakarienei tėvams, kai vaikų šalia nėra (kol dar maži). Pamėginkite, nieko skanesnesnio nerasite niekur.

Naminiai mėsainiai (2 asmenims)

  • Pilno grūdo bandelės mėsainiams 2 vnt;
  • 2 dideli, arba 3 maži raudoni svogūnai;
  • Balzamiko actas tirštas;
  • Cukrus;
  • Salotos;
  • Pomidoras;
  • Sūris (cheddar);
  • Padažas (galima pirkti paprastą Daumantų, ar kažkokį kitokį mėsainiams skirtą, bet atradau Lazdynėliuose Vilniuje daržovių parduotuvę kur pardavinėja nerealiai skanų padažą, be jokių etikečių.);
  • Mėsa (tai yra svarbiausia mėsainio dalis, ir jeigu gailėsite pinigų gerai mėsai, tada geriau iš vis šio patiekalo nedaryt).

Mano rekomenduojama ir išbandyta mėsa iš Prime Beef:

https://www.primebeef.lt/produktai/sausai-brandintos-jautienos-mesainiu-paploteliai/ 


1. Paruošiu karamelizuotus svogūnus. Supjaustau, dedu į keptuvę ir kepu juos kokią minutę ant nedidelės ugnies. Tuomet pilu iš akies balzamiko acto ir už poros minučių cukraus porą šaukštų. Reikia tiesiog daryti daug kartų patiems, kad pajausti, kiek ko dėti. Visa tai užtrunka 15-20 min maišant. Palieku šonelyje.

2. Viską išsidėlioju ant lentelės, susipjaustau pomidorus griežinėliais, salotų lapus susiplėšau, išsilupu sūrį iš pakuotės.

3. Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Naudoju elektrinį grilių, įkaitinu jį gan stipriai ir dedu kepti mėsytę. (kepu iš viso 2-3 min).

5. Iš karto dedu bandeles pašildyti.

6. Ištraukiu bandelę, tepu padažą, pašildytus karamelizuotus svogūnus gausiai dedu ant padažo, tuomet vieną sūrio gabaliuką, tuomet mėsytę, tada kitą gabaliuką sūrio, salotą, pomidoro griežinėlį, o pabaigai ant viršaus - bandelę išteptą su padažu.

7. Viską šiek tiek lengvai su ranka suploju, ir viskas! 

Staigiai valgom, nes bele kaip skanu!!!